Gyakran ismétlődő kérdések a gyantázással kapcsolatban

kovarcsik_detti_main_20

Vannak időszakok amikor felröppen egy-egy kezdeményezés, hogy a Nők ne szőrtelenítsenek. Véleményem szerint ezen híreken és képeken elcsodálkozunk, és méginkább igényét érezzük a gyantázásunk időpontját leegyeztetni. Saját közérzetünk is jobb, amikor nem kell foglalkoznunk a szőrtelenítéssel – mert havi rendszerességgel gyantáztatunk.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján

szeretnék megosztani pár infót az eddig felmerült kérdéseitek megválaszolására.

  • Bármilyen testrész gyantázása, nálam mindig egyszerhasználatos ágytakarón történik.
  • Az intimgyantához is egyszer használatos tangát adok.
  • Igény szerint lehetőség van zuhanyzásra.

Hogy kellemesebbé tegyük a gyantázás okozta „sokkot” testünknek és lelkünknek is, érdemes pár szót ejteni az otthoni testápolási rutinról.

Zuhanyzás után rendszeresen használjunk hidratáló testápolót. Tudom, ez is idő, meg sokszor nincs kedvünk hozzá, de rengeteg kellemetlenségtől óv meg minket.
Gyantázás előtti napokban használjunk testradírt, vagy testradíros tusfürdőt. Ezzel elősegítjük a beakadt szőrszálak kinövését, az elhalt hámsejtek leválását. Használat után minden esetben hidratáljuk bőrünket.
A megbeszélt időpont napján is nyugodtan kenjétek be végtagjaitokat könnyű hidratálóval, a lényeg hogy ne olajos, testvajas ápolót használjatok.
A hidratált bőr gyantázása kevesebb fájdalommal jár, jobban tolerálja a sokkot, csökkenti a kipirosodás lehetőségét.

Bármennyire is igyekszünk,

nehéz megválasztani úgy az időpontot, hogy minden szál megfelelő méretben készen álljon a gyantázásra és az aktuális életviteli programjainkra, de azt ne várjuk meg pl. az intimgyantánál hogy túl hosszú és sűrű legyen a szőrzetünk. Ilyenkor magasabb a fájdalom és nagyobb a bőrsérülések kockázata. Két gyantázás közti otthoni borotva használata után erősebb a fájdalomérzet és nagyobb a gyulladásos benövések száma. Ebben a esetben a rendszeresség a fájdalom csökkenésével és a szőr gyengülésével, majd kikopásával jár. Három-négy hetente érdemes intimgyantára járni. Igy a bőrünknek is kellő idő áll rendelkezése a regenerálódásra.

Szőrtelenítés végeztével azonnal ápolom

a bőrfelületet. Antibakteriális szérumot, teafaolajat, hiarulont, kamillát és mentát tartalmazó hűsítő lágy balzsammal hidratálom.
Otthoni használatra minden esetben olyan nyugtatót ajánlok ami nem tartalmaz szintetikus olajat, vazelint. A reklámokban látott gyógyszertári kenőcsök nem alkalmasak a gyantázás utáni bőrpír enyhítésére. Minden esetben nyugtató gélek, vízmegkötő lipideket tartalmazó termékek segítik bőrünk gyors regenerálódását. Lehetőség szerint pamut alsóneműt válasszunk a gyantázás napjára, tisztasági betétet is érdemes használni utána amit nálam is találtok az öltözőállványon.

Nyári időszakban

a kargyanta után napközben fényvédővel is bekenem a ruha nélküli szabad bőrfelületet. A felsővégtagok fényérzékenyek gyantázás után, könnyen szeplőssé, foltossá válnak. Hazaérve minden esetben mossuk le a fényvédőt majd a szokásos testápolónkkal hidratáljuk vissza. A karhajlat különösen érzékeny terület, szükség esetén napjában többször is ápoljuk.

Igyekszem a szőrtelenítés területén változatos termékeket használni. Mindig jön valami újdonság :). Jelenleg illatos vörösboros gyantát használok a végtagokra.


Kovarcsik Detti Kozmetika  |  Képek és szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak  ©  2015 - 2023.  |  Adatvédelmi tájékoztató  |  Az oldalt készítette: SzJev


Kovarcsik Detti Kozmetika
Képek és szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak  ©   2015 - 2023.
Adatvédelmi tájékoztató
Az oldalt készítette: SzJev