Bőrápolás a Covid idején…

kovarcsik-detti-kozmetika-krem

2020-ban mindenki életét megváltoztatta a COVID-19. Munkában és magánéletben egyaránt. Szinte mindannyiunk munkahelye a szó szoros értelmében megváltozott.


Mit is jelent a „homeoffice”?

Az otthonunk a munkahelyünk és a magánéletünk helyszíne is egyben. Jó is, meg nem is az új helyzet, mert végre több időnk lett. Nem kell a reggeli csúcsban rohannunk az irodába, aludhatunk tovább, és a hazautat szintén megspórolhatjuk. Csak virtuális és telefonos találkozásaink voltak, a személyes érintkezéseinket a minimálisra csökkentettük. Pár napig vagy hétig jó is kicsit megpihenni, élvezni a covid okozta „új élet” előnyeit. Majd idővel rádöbbenünk arra, hogy reggelente már csak fogat mosunk, és ülünk is a laptopunk elé belemerülve a munkánkba.

Nem sminkeljük ki magunkat mert valójában otthonra minek is, élőben nem találkozunk senkivel. Ha nincs sminkünk nincs mit lemosni az arcunkról, így a kedvenc illatos arctisztítónk már nem is része a napi bőrápolásunknak. Az egyik következik a másikból, mert ha nincs mit lemosni akkor nincs is mit hidratálni ápolni, védeni. Elvégre a lakásban nem süt a nap, még fényvédőre sincs szükségünk.

Ezen a ponton kétfelé visz a felismerés.

  • „Nem is értem eddig mért használtam vastag alapozót hiszen a saját bőröm is szép és mennyivel kényelmesebb natúr arccal létezni a hétköznapokban”. Ez egy jó következménye a kialakult helyzetnek. Legtöbbször a 30-as korosztályt érinti, és segít saját magunk elfogadásában. Mért is kell minden nap vastag alapozó alá elrejteni a természetesen csodaszép arcbőrünket? No igen, ez a megszokás… a sminkelt arcunk látványa lett az önmagunkról alkotott kép, amit a külvilággal osztunk meg. Pedig valójában a sminkünk mögött lakik a valódi énünk. A jövőben visszatérek erre a témára. 😉
  • Eddig teljesen sima és tökéletes volt az arcbőrőm, mióta nem sminkelek tele lett apró piros foltokkal, újra pattanásaim lettek és sokkal érzékenyebbé vált a bőröm”. Mi a különbség a két tünet között? Az, hogy megváltozott az életvitelünk. Szinte észre sem vesszük, hogy napok óta nem használjuk az arcápolóinkat. Egész nap a fűtött lakásban vagyunk, legtöbbször az edzéseinket is az otthonunkban végezzük el. Kevesebbet vagyunk friss levegőn, szerintem időben többet is töltünk a munkánkkal. Mennek a napok, hetek, majd egyszer csak jelez a bőrünk hogy helló, segíts…. kéne kis törődés.

Ebben az évben legtöbben

nem utaztunk külföldre nyaralni a Covid miatt, a téli „nyaralás” és síelés is kétséges, hogy lehetővé válik. Maszk nélkül már szinte a lakásunkból sem tudunk kilépni, arról nem is beszélve mennyi bőrproblémát okoz a folyamatos maszkviselés. DE! A napi bőrápolást soha ne hagyjuk ki, reggeli vagy esti fürdés, zuhanyzás után mindig hidratáljuk a bőrünket. Az arcunkat és a testünket is egyaránt.

Arc és testápolóinkat ne hagyjuk a fürdőszobánk polcain porosodni! Használjuk úgy mint „azelőtt”. Mindannyian várjuk a pandémia végét és szeretnénk végre visszakapni a régi szabad életünket. Akinek plusz időt hozott az új helyzet próbáljon meg beiktatni kis otthoni wellnesst. Amikor kicsit elszontyolodunk, a lelkünket és a kedvünket is táplálja egy gyertyafényes fürdő, finom pakolással az arcunkon. A kellemes illatok és a gyertyák fénye új életet lehel az egész testünknek. A karanténos és kijárási korlátozás világban is találjuk meg a módját bőrünk minőségi ápolására.

Bármilyen kérdéssel, vagy tippel keressetek bátran. Segítsünk egymásnak!


Kovarcsik Detti Kozmetika  |  Képek és szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak  ©  2015 - 2023.  |  Adatvédelmi tájékoztató  |  Az oldalt készítette: SzJev


Kovarcsik Detti Kozmetika
Képek és szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak  ©   2015 - 2023.
Adatvédelmi tájékoztató
Az oldalt készítette: SzJev