Újra nyár…

kovarcsikdetti_main_19

A nyári, otthoni bőrápolás elsősorban a fényvédelemre épül. Védjük magunkat a leégéstől és a káros UV sugárzástól, és esténként jól hidratáljuk a bőrünket.

Sokan tapasztaltátok már,

mikor megérkezik az első igazán kánikulai nap és végre felvehetjük a váll nélküli avagy ujjatlan felsőnket, hogy másnap reggelre apró piros foltok jelennek meg a dekoltázsunkon, vállunkon. Néha több pattanás kíséretében, amiket piros lobgát vesz körül. Nem is értjük hogy van ez hiszen végre fedetlenül lélegezhet a bőrünk.

Valójában nincs felkészülve a bőr a hirtelen hőségre. Izzadságtól nedves, mert a klimatizált irodából lépunk ki az ebédszünetre a majd 35°C-os hőségbe az utcára.

A hőszabályozás szerve a BŐR.

Verejtékmirigyei elkezdenek dolgozni, mert a bőr felszínére kiválasztott verejték elpárolgásával a szervezetünk hűtését éri el. A párolgás hőt von el a testünktől. Majd ismét a klimatizált üzletbe, étterembe lépünk be és ragacsos, nedves lesz a bőrfelszínünk. A városi forgatag apró porszemcséi tökéletesen beletapdanak az ilyen nyirkos, nedves bőrfelületbe, melyek okozhatnak apró gyulladásos tüneteket a bőrfelszínen.

Ilyenkor védekezik a bőrünk, ez teljesen természetes. Ne kezdjük el nyomkodni, vakarni a foltokat. Ha van nálunk nedves törlőkendő érdemes áttörölni az irodába való visszaérkezés után.

Az esti zuhanyozás után gazdagon hidratáljuk az egész testünk bőrét, Fontos, hogy a hőség idején ne zsíros-olajos krémekkel ápoljuk a bőrünket hanem könnyed vizes testápolókat használjunk. Inkább napjában többször krémezzük magunkat, ezzel is segítve a szervezetünk hűsítését. Igyekezzünk kellő mennyiségű folyadékot fogyasztani, és a napvédő termékeket minden este mossuk le magunkról.

A prevenció a leghatékonyabb védvonal!

Vigyázzatok magatokra!


Kovarcsik Detti Kozmetika  |  Képek és szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak  ©  2015 - 2023.  |  Adatvédelmi tájékoztató  |  Az oldalt készítette: SzJev


Kovarcsik Detti Kozmetika
Képek és szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak  ©   2015 - 2023.
Adatvédelmi tájékoztató
Az oldalt készítette: SzJev