"Rá kellett jönnöm, hogy  amit elképzeltem, és ahogyan elképzeltem  az csak egy módon válhat valóra: ha önálló vállalkozásba kezdek."

 

A nyári, otthoni bőrápolás elsősorban a fényvédelemre épül. Védjük magunkat a leégéstől és a káros UV sugárzástól, és esténként jól hidratáljuk a bőrünket.

 

Sokan tapasztaltátok már,

mikor megérkezik az első igazán kánikulai nap és végre felvehetjük a váll nélküli avagy ujjatlan felsőnket, hogy másnap reggelre apró piros foltok jelennek meg a dekoltázsunkon, vállunkon. Néha több pattanás kíséretében, amiket piros lobgát vesz körül. Nem is értjük hogy van ez hiszen végre fedetlenül lélegezhet a bőrünk.

Valójában nincs felkészülve a bőr a hirtelen hőségre. Izzadságtól nedves, mert a klimatizált irodából lépunk ki az ebédszünetre a majd 35°C-os hőségbe az utcára.

 

A hőszabályozás szerve a BŐR.

Verejtékmirigyei elkezdenek dolgozni, mert a bőr felszínére kiválasztott verejték elpárolgásával a szervezetünk hűtését éri el. A párolgás hőt von el a testünktől. Majd ismét a klimatizált üzletbe, étterembe lépünk be és ragacsos, nedves lesz a bőrfelszínünk. A városi forgatag apró porszemcséi tökéletesen beletapdanak az ilyen nyirkos, nedves bőrfelületbe, melyek okozhatnak apró gyulladásos tüneteket a bőrfelszínen.

Ilyenkor védekezik a bőrünk, ez teljesen természetes. Ne kezdjük el nyomkodni, vakarni a foltokat. Ha van nálunk nedves törlőkendő érdemes áttörölni az irodába való visszaérkezés után.

Az esti zuhanyozás után gazdagon hidratáljuk az egész testünk bőrét, Fontos, hogy a hőség idején ne zsíros-olajos krémekkel ápoljuk a bőrünket hanem könnyed vizes testápolókat használjunk. Inkább napjában többször krémezzük magunkat, ezzel is segítve a szervezetünk hűsítését. Igyekezzünk kellő mennyiségű folyadékot fogyasztani, és a napvédő termékeket minden este mossuk le magunkról.

 

A prevenció a leghatékonyabb védvonal!

Vigyázzatok magatokra!

 

twitter share

Kovarcsik Detti kozmetikus

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Kapcsolat:

Telefon: + 36 20 394 0002

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Back to Top