"Rá kellett jönnöm, hogy  amit elképzeltem, és ahogyan elképzeltem  az csak egy módon válhat valóra: ha önálló vállalkozásba kezdek."

 

Vannak időszakok amikor felröppen egy-egy kezdeményezés, hogy a Nők ne szőrtelenítsenek. Véleményem szerint ezen híreken és képeken elcsodálkozunk, és méginkább igényét érezzük a gyantázásunk időpontját leegyeztetni. Saját közérzetünk is jobb, amikor nem kell foglalkoznunk a szőrtelenítéssel - mert havi rendszerességgel gyantáztatunk.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján

szeretnék megosztani pár infót az eddig felmerült kérdéseitek megválaszolására.

- Bármilyen testrész gyantázása, nálam mindig egyszerhasználatos ágytakarón történik.
- Az intimgyantához is egyszer használatos tangát adok.
- Igény szerint lehetőség van zuhanyzásra.

Hogy kellemesebbé tegyük a gyantázás okozta "sokkot" testünknek és lelkünknek is, érdemes pár szót ejteni az otthoni testápolási rutinról.

- Zuhanyzás után rendszeresen használjunk hidratáló testápolót. Tudom, ez is idő, meg sokszor nincs kedvünk hozzá, de rengeteg kellemetlenségtől óv meg minket.
- Gyantázás előtti napokban használjunk testradírt, vagy testradíros tusfürdőt. Ezzel elősegítjük a beakadt szőrszálak kinövését, az elhalt hámsejtek leválását. Használat után minden esetben hidratáljuk bőrünket.
- A megbeszélt időpont napján is nyugodtan kenjétek be végtagjaitokat könnyű hidratálóval, a lényeg hogy ne olajos, testvajas ápolót használjatok.
- A hidratált bőr gyantázása kevesebb fájdalommal jár, jobban tolerálja a sokkot, csökkenti a kipirosodás lehetőségét.

 

Bármennyire is igyekszünk,

nehéz megválasztani úgy az időpontot, hogy minden szál megfelelő méretben készen álljon a gyantázásra és az aktuális életviteli programjainkra, de azt ne várjuk meg pl. az intimgyantánál hogy túl hosszú és sűrű legyen a szőrzetünk. Ilyenkor magasabb a fájdalom és nagyobb a bőrsérülések kockázata. Két gyantázás közti otthoni borotva használata után erősebb a fájdalomérzet és nagyobb a gyulladásos benövések száma. Ebben a esetben a rendszeresség a fájdalom csökkenésével és a szőr gyengülésével, majd kikopásával jár. Három-négy hetente érdemes intimgyantára járni. Igy a bőrünknek is kellő idő áll rendelkezése a regenerálódásra.

 

Szőrtelenítés végeztével azonnal ápolom

a bőrfelületet. Antibakteriális szérumot, teafaolajat, hiarulont, kamillát és mentát tartalmazó hűsítő lágy balzsammal hidratálom.
Otthoni használatra minden esetben olyan nyugtatót ajánlok ami nem tartalmaz szintetikus olajat, vazelint. A reklámokban látott gyógyszertári kenőcsök nem alkalmasak a gyantázás utáni bőrpír enyhítésére. Minden esetben nyugtató gélek, vízmegkötő lipideket tartalmazó termékek segítik bőrünk gyors regenerálódását. Lehetőség szerint pamut alsóneműt válasszunk a gyantázás napjára, tisztasági betétet is érdemes használni utána amit nálam is találtok az öltözőállványon.

 

Nyári időszakban

a kargyanta után napközben fényvédővel is bekenem a ruha nélküli szabad bőrfelületet. A felsővégtagok fényérzékenyek gyantázás után, könnyen szeplőssé, foltossá válnak. Hazaérve minden esetben mossuk le a fényvédőt majd a szokásos testápolónkkal hidratáljuk vissza. A karhajlat különösen érzékeny terület, szükség esetén napjában többször is ápoljuk.

Igyekszem a szőrtelenítés területén változatos termékeket használni. Mindig jön valami újdonság :). Jelenleg illatos vörösboros gyantát használok a végtagokra.

twitter share

Kovarcsik Detti kozmetikus

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Kapcsolat:

Telefon: + 36 20 394 0002

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Back to Top