"Rá kellett jönnöm, hogy  amit elképzeltem, és ahogyan elképzeltem  az csak egy módon válhat valóra: ha önálló vállalkozásba kezdek."

 

Mindenki életében vannak olyan berögzült tevékenységek, melyeket automatikusan, szinte tudat alatt, egy-egy megszokott mozdulattal végez. Ilyen például az is, amikor krémezzük az arcunkat.

Természetesen ez is a napi rutinunkhoz tartozik, de nem mindegy milyen irányban kenjük fel a krémet. Az sem, hogy mennyit viszünk fel és fontos a megfelelő időpont kiválasztása is.

 

Kezdjük mindjárt az időponttal.

A legjobb ha fürdés, zuhanyzás után még a törölközőnedves arcunkat hidratáljuk. Az időpont pedig mindig a zuhanyzás idejétől függ. A mennyiség pedig az aktuális bőrállapottól, amit érzünk. Itt arra kell figyelni, hogy a szokásos felvitt réteg után húzódik-e még a bőr. Ha igen, akkor igényli a repetát.

 

Amikor ragacsos vagy olajos a bőrfelszín

akkor kicsit többet kentünk a kelleténél. Ebben az esetben érdemes vagy száraz papírtörlővel felitatni, vagy nedves ujjainkkal tovább masszírozni. Ha nem sürget az idő érdemes kicsit várni mert 10-15 perc elteltével felszívódik a bőrfelszínen maradt krém is - Míg megisszuk a kedvenc kávénkat arcbőrünk is feltöltődik.

Elérkeztünk a hogyanhoz, mert nagyon fontos, nem mindegy milyen irányban masszírozunk. Egyszóval a gravitációval szemben tegyük mindezt!

 

Készítettem egy gyors videót

amiben láthatjátok hogy mindig az arc közepétől kifelé és felfelé húzzuk a bőrt. Soha ne fordítva mert azzal ráncaink kialakulását segítjük. Tehát szemzugtól kifelé, kicsit felfelé a végén. Figyeljünk oda, hogy kerüljük azokat a mozdulatokat amik ellenkező irányba nyújtják a bőrt. Előbb-utóbb rutinná válik és szinte automatikusan a megfelelő masszázstechnikára áll rá a kezünk.

 

 

És még egy utolsó megjegyzés: azon a napon amikor jössz hozzám kezelésre, akkor a legfontosabb bőröd hidratáltsága, mert sokkal több professzionális hatóanyagot tudok bevinni a bőrödbe és a technikai eljárásokra is nyitottabb az arcod.
De azért, mert ma jössz hozzám mint kozmetikushoz, nem felmentés arra, hogy kimaradjon a napi hidratálód felvitele otthon. :)))

twitter share

Kovarcsik Detti kozmetikus

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Kapcsolat:

Telefon: + 36 20 394 0002

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Back to Top