"Rá kellett jönnöm, hogy  amit elképzeltem, és ahogyan elképzeltem  az csak egy módon válhat valóra: ha önálló vállalkozásba kezdek."

 

Valahogy úgy vagyunk az egészségünkkel és szépségünkkel, mint valami természetes adottsággal. Ami persze adott, de míg nem ér bennünket "trauma", addig nem is gondolunk bele, hogy ezt is ápolnunk, óvnunk kell. 

 

Nyár végén talán már fura a napozásról

és az UV-B sugárzás okozta maradandó bőrproblémákról írni vagy beszélni, de muszáj. Mire a saját szemünkkel is láthatóvá válnak a zavaró pigmentelváltozások, már hosszú évek óta "érett" a színpadra lépése, csak se nem látható, se nem érezhető tűnetet nem mutatott a testünk. Azaz főleg az arcbőrünk! 

A napbarnított bőr szexi, egészséges, vidám és harmonikus megjelenést áraszt. Tehát ez az irány, ebben a hitben éltünk - élünk. Majd jön a "trauma", ami lehet akár egy napszúrás - de az pár nap alatt kiheverhető. Majd az első napsütéses tavaszi napon, mikor a jó levegőben a kertben tevékenykedünk vagy a sétálunk egy nagyot a városban, és másnap reggel a döbbenet.

 

Belenézünk a tükörbe és az arcunk tele foltokkal, vagy a kézfejünk barna pöttyös. Ezek azok a testrészek, melyek nem csak nyaraláskor napoznak, hanem minden nap!

 

Prevenció!

Az alábbi videóban egy speciális UV kamera lencséjén keresztül az emberi szem számára is láthatóvá válik, miként "védekezik" a bőrünk az UV sugarak ellen.

 

 

Sokkoló, mert nem fáj, nem látjuk. Ám fontosnak tartom, hogy megosszam veletek, mert nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki a nem kívánt bőrelváltozások. Most jelenleg csak a kozmetikai hibákról beszéltem. Holott a bőrünk öregedését is felgyorsítja és a bőrrák (basalioma) kialakulásáért is felelős.

 

twitter share

Kovarcsik Detti kozmetikus

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Kapcsolat:

Telefon: + 36 20 394 0002

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Back to Top